Koncertek Kapcsolat Hírlevél

A Láthatatlan Kéz – Klezmer Musical 2007.

The Invisible Hand Klezmers musical

Az élet szeretete, szerelem, háború és béke története ez, nagyon sok humorral mely tükröt tart az emberiség egyik legáltalánosabb – korszakokon átívelő – problémájának felismeréséhez, hogy az ember gyűlölete semmilyen nézőpontból sem elfogadható, legyen akár személy vagy népcsoport.

A három idősíkban játszódó történet napjainkban egy pinceszínházban kezdődik, hirtelen kitör a vihar, egy robbanás, és 1944-be, a történelem színpadára érkezünk. Megérkeznek Márton roma zenész barátai is, betoppan egy opera díva, és egy nyilas tiszt is. Berobban a kijárat, és a benn rekedt színes kis társaságon kezd úrrá lenni a félelem, de még mielőtt kitörne a pánik, János, a színész egy fura ötlettel áll elő: játsszák el „A Láthatatlan Kéz” című színdarabot. Szerepet osztanak, a pince egy rövid időre Ahasvérus, Perzsa király udvarává változik, aki épp új királynőt választ: Esztert.                                                                 

This is a story of the love of life, romance, war and peace, sprinkled with lots of humor and holding a mirror for humanity to recognize one of its most common problems spanning over the ages: hatred, which is by no means acceptable, whether it is against a person or against a group of people.

The starting point of the play is in our days: the actors of an underground theater rehearse, when a thunderbolt caused by a sudden storm takes them back to 1944, to the stage of history. There comes Márton, the Roma musician with his friends, an opera diva and also a Nazi officer. Since the exit is imploded, the colorful company gets stuck in and starts panicking. However, before all of them lose their heads, John, the actor makes a strange proposal: they should put a piece on stage. It’s called ‘The Invisible Hand’. So they start casting and for a short time the cellar becomes the court of Persian king Xerxes who is just about to elect the new queen, Esther.

Megrendelhető/Can be ordered 3500 Ft/HUF + postaköltség/postage: sabbathsong@freemail.hu

Kérjük támogassa adójának 1%-ával társulatunk munkáját! Adószámunk: 18196391-1-42
Honlapkészítés: