Előadások / Jegyrendelés Kiadványok Kapcsolat Hírlevél

Szinopszis

A Láthatatlan Kéz Musical

A IX. Zsidó Nyári Fesztivál első napján, nagy sikerrel mutattuk be a bibliai Eszter könyvéből készült " A Láthatatlan Kéz" című musicalt.

Az együttes  tagjai: Szentkirályi György, Ábrahám János, Pánczél Tamás  és  Oromszegi Bence írták hozzá a dalokat.
A kelet zenei világa és a klezmer keveredik a modern értelemben vett musical stílussal, mely nem nélkülözi, -kuriózumként- a roma motívumokat sem.

Az élet szeretete, szerelem, háború és béke története ez, nagyon sok humorral mely tükröt tart az emberiség egyik legáltalánosabb - korszakokon átívelő - problémájának felismeréséhez, hogy az ember gyűlölete semmilyen nézőpontból sem elfogadható, legyen akár személy vagy népcsoport.

A három idősíkban játszódó történet napjainkban, egy pinceszínházban kezdődik, ahol épp egy 60 éve levett darabot próbálnak az öreg színfalak között. A rendező nagyapjáról mesél, aki a színház művészeként zsidókat, romákat, és más menekülteket bújtatott itt a II. világháború alatt. Hirtelen kitör a vihar, kiold a biztosíték, egy robbanás és 1944-be a történelem színpadára érkezünk. Márton, aki jószívű, jókedélyű étterem tulajdonos, kintről érkezik, ahonnan életét kockáztatva szerzett élelmet kishúgának. Márton megrögzött ateista, főleg azóta, hogy szeme előtt kínozták meg és hurcolták el testvérét, pedig vele ellentétben, ő hithű életet élt. Nemsokára ideérkeznek, roma zenész barátai is, akiknek ugyanúgy menekülniük kell, mint Ábrahám fiainak. Aztán betoppan egy fura szerzet, egy jobb időket látott opera díva is, Bella, aki e torz időkben lopásból "él". Üldözője egy nyilas tiszt, Hámori, aki társával, Pállal idáig követi. Mikor a tiszt le akarja lőni a hölgyet, a kijárat berobban. A bent rekedt színes kis társaságon kezd úrrá lenni a félelem, de még mielőtt kitörne a pánik, János a színész, egy fura ötlettel áll elő: játsszák el " A Láthatatlan Kéz " című színdarabot. Szerepet osztanak, a pince egy rövid időre a Perzsa király, Ahasvérus udvarává változik, aki épp új királynőt választ: Esztert.

Kérjük támogassa adójának 1%-ával társulatunk munkáját! Adószámunk: 18196391-1-42
Honlapkészítés: